Introductie - in Dutch Language 

In tegenstelling tot een groot aantal andere Europese landen, beschikt Groot Brittanië over een ongeëvenaard groot aantal MKB bedrijven. De Gibson Index heeft een groot gedeelte van deze MKB bedrijven vastgelegd in een uitgebreid databestand: meer dan 48,000 start ups, spin offs van Universiteiten, consultancy bedrijven en business partnerships zijn hierin vastgelegd. De Index is een resultaat van uitgebreid en intensief onderzoek gedurende een periode van 7 jaar, waarbij tientallen onderzoekers uit de gehele UK betrokken zijn geweest.

De Gibson Index is uitzonderlijk uitgebreid. Er kan gezocht worden op bedrijfsnaam, contactpersoon, sector, vestigingsplaats, regio (land – Engeland, Schotland, Wales en Noord Ierland – en county), adres (inclusief postcode) and natuurlijk op specifieke zoekwoorden, waarbij de belangrijkste wetenschappelijke en technologische zoektermen herkend worden.


Unieke kenmerken:

De Gibson Index is op een groot aantal vlakken uniek te noemen. De index:

 • ... is op mondiale schaal de eerste nationale database van start up bedrijven;
   
 • ... is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek van, niet alleen Britse technologie bedrijven, maar ook van belangrijke technologie organisaties als advies organisaties en business partnerships. 
   
 • ... bevat de meest uitgebreide lijst van Britse ondernemers en sleutelpersonen binnen belangrijke ondernemingen; om en nabij 48,000 in totaal. 
   
 • ... bevat de meest uitgebreide lijst van bedrijven die een subsidie hebben ontvangen van de Britse overheid op het gebeid van wetenschappelijk onderzoek en/of economische ontwikkeling.
   
 • ... bevat een complete lijst van alle Britse MKB bedrijven die defensie contracten hebben gewonnen van de Amerikaanse overheid.
   
 • ... bevat een unieke lijst van de meest succesvolle en actieve Britse wetenschappelijke onderzoekers, de parels in de kroon van de Britse economie.
   
 • ... omvat een nationale lijst van de meest succesvolle Brtise academische ondernemers en bevat de meest uitgebreide lijst van spin off organisaties van Britse Universiteiten en advies organisaties.

 

Onderzoeksdiensten en goede ideëen..


Naast het onderhouden van de Index, heeft het personeel van Gibson Index Ltd uitgebreide kennis opgebouwd in het uitvoeren van marktonderzoek in opdracht van financiële instellingen, banken, dienstverlenende organisaties en de economische ontwikkelingsorganisaties uit zowel Groot Brittanië als andere landen.

Vele organisaties en instellingen zijn op zoek naar nieuwe en frisse ideëen die kunnen bijdragen in de verbetering van de eigen dienstverlening of bedrijfsresultaat. Goede ideëen, de levensader van iedere moderne organisatie, is onze specialisatie. Deze komen voort uit de combinatie van uitgebreide ervaring en ongeëvenaarde onderzoeksbronnen. Recente onderzoeksprojecten betreffen: “Nationale Invention Strategy”, in opdracht van de Britse onderzoeksorganisatie NESTA (www.nesta.org). Daarnaast zijn we betrokken geweest in een studie naar het succes van Britse organisaties en instellingen met betrekking tot academische commercialisatie en toekomstige technieken voor het versnellen van onderzoekstrajecten met hoge commerciële potentie. Het rapport is opgesteld voor Universities UK, het orgaan dat alle 110 Universiteiten in Groot Brittanië vertegenwoordigt.

Mocht u geïnteresseerd zijn of vragen hebben, aarzel niet contact op te nemen voor een eerste kennismaking. Immers, we beschouwen het als een voorrecht om kleinere organisaties in contact te brengen met partner organisaties in andere landen of om jonge bedrijven te helpen nieuwe markten te exploreren!

We staan open voor alle commentaar, opmerkingen en vragen van eenieder die geïnteresseerd is in innovatie, ondernemen en kleinere high tech bedrijven.